Hösten närmar sig

men fortfarande är det sommarmånad och värmen kommer och går. Fiberföreningens styrelse har tagit lite ledigt under juli månad, nästa styrelsemöte är förlagt till den 18 augusti.

Höstens arbete består till stor del att fortsätta att ta fram kartor som ska distribueras till alla medlemmar. Förberedelsearbete pågår också för att se till att alla markupplåtelseavtal, som krävs för vår ansökan om ledningsrätt, är korrekta.

Vi har också bett Ekonomipoolen att byta ekonomisystem så att vi, dels kan erbjuda e-faktura och autogiro via bank men också att de ändringar i bokföringssystemet som vi i styrelsen kan göra ska kunna göras utan att uppdra det till Ekonomipoolen. Det vill säga vi kommer att byta till ett molnbaserat redovisningsprogram. Många gånger behöver bara en adressändring göras i kundregistret och då är det smidigt att vi själva kan göra det i programmet. Genom detta kan vi även spara lite pengar vilket inte är så dumt.

Det är också så att vi, genom att byta system inte längre kommer att påminna om obetalda fakturor utan att ta ut en påminnelseavgift. Påminnelser kommer att gå ut per automatik efter en viss tid.

Det är faktiskt så att efter cirka tio dagar efter varje förfallodag är det cirka 50 medlemmar som inte har betalt. Detta skapar ett merarbete för oss som ansvarar för den administrativa biten i föreningen. Ett arbete som görs på frivillig basis, endast för att hålla kostnaderna nere.
Så ta gärna och dubbelkolla om du betalt senaste fakturan för gruppavtalet.

Sist men inte minst önskar vi er en riktigt fin fortsatt sommar och stundande höst.

//Styrelsen

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *