Anteckning från medlemsmöte

Finansierad av Europeiska jordbruksfonden

Minnesanteckningar medlemsmöte 2017-11-08. 

Ordförande Rune Svensson hälsade alla välkomna till mötet.
Att justera anteckningarna valdes Per-Olof Andersson och Edvin Andersson

PRESENTATION AV STYRELSE OCH PROJEKTET

Presentation:
En presentation av styrelse och områdesansvariga, samt att det kan bli ett nytt område med nummer 13 som omfattar resten av socknen Berghem. Här har arbetet precis startat med att informera fastighetsägarna om vad som kan erbjudas. En förutsättning är att tillräkligt många visar intresse för fiber. Marks kommun i form av MarkNet ställer sig positiv till detta projektet

En presentation av föreningens projektledare Christopher Muhrén,

vår kassör Ingvar Gradén och kartritare Kerstin Sandhal.

Upphandling:
Vid upphandling av olika tjänster skall detta göras enligt regelverket för offentlig upphandling. Detta gäller delen utanför tätort och tjänster som kommer att kosta mer än 250 000:- skall göras med skriftlig upphandling.De upphandlingar som är klara är arbetet med att gräva ner fiberrören, blåsning av fiber, svetsning av fiber, materialleverantör och en kontrollant av arbetet.
Till delen med nedläggning av fiberrör och andra faciliteter i samband med detta har vi valt Marks mekaniska entreprenad som huvudansvarig.

Till blåsning av fiber och svetsning är Optocom AB utsedd som leverantör av tjänsten.

Till leverantör av material är Kit AB utsedd som leverantör.

För kontrollarbetet är Dkonsult utsedd.

En upphandling av kommunikationsoperatör (KO) pågår men inte klart. Där har vi fått svar från Zitius, Net at Once och IpOnly.

Vid denna presentationen påpekades det att NetatOnce inte hade kunnat leverera alla efterfrågade tjänster (Hyssna Fiber). Det skall också ha varit problem med router i någon fiberförening. Styrelsen tar upp frågan vid möten med KO.

Samarbete med Vattenfall:
Delar av projektet utförs i samarbete med Vattenfall då vårt projekt delvis sammanfaller med deras planer.

Tätorten:
Tätortsdelen på väg att bli klar för tjänsteleverans i nätet, men först måste KO upphandlingen göras klar och därefter skall leverans och installation av utrustning hos mottagare göras klart.

FRÅGOR

Betalning färdiga anslutningar:
En fråga om betalning vid färdigt nät hos en fastighetsägare och om anslutningen då skall betala in hela summan upp till 20 000:- ställdes.

Svar: På detta blev svaret att det är tänkt att betalningen skall vara klar.

Obetalda fakturor:
En fråga ställdes om hur vi hanterar medlemmar som inte har betalt sina fakturor.

Svar: Då skickas det först ut en påminnelse nästa steg är inte klart än. Däremot kommer ingen fastighet att anslutas om betalning inte har kommit in när anslutningen är tänkt att göras, det kan då komma till extra kostnader för att ansluta fastigheten.

Plan för utsändning av fakturor:
För övriga medlemmar löper den planerade betalningsplanen på som det är tänkt. Den ser ut som så att det kommer en ny faktura var 3:e månad med nästa betalning 31/1 2018.

Grävning på tomt:
Det undrades också om man kan få hjälp med grävning på egen tomt där fastighetsägaren är ansvarig för arbetet.

Svar: Det går att få den hjälpen mot ersättning till entreprenören genom att kryssa i rutan för hjälp med grävning på egen tomt (Fastighetsanslutningsavtalet). Eller prata med grävaren som är på plats vid tomten. Detta faktureras sedan av föreningen till fastighetsägaren dock utan möjlighet till ROT-avdrag, då kostnaden för administrationen blir hög i förhållande till beloppet som skall betalas.

ÖVRIG INFORMATION

Informationsträffar: Kommer att hållas i det området där din fastighet ligger, strax innan arbetet påbörjas Detta informeras områdesvis genom e-post eller telefon om ingen e-postadress finns.

Kontaktuppgifter: Du som ändrar din e-postadress eller telefonnummer måste meddela detta till föreningen. Dessa uppgifter är nödvändiga för att kunna hålla dig som medlem informerad. Skall information skickas ut med brev måste detta meddelas till föreningen förslagsvis till din områdesansvarige.

Vår hemsida: Styrelsen frågade efter kunskap om hemsida. Detta för att kanske göra en ny med en bättre struktur än den vi har i dag.

Per-Olof Andersson                                                     Edvin Andersson

Ordföranden Rune Svensson                                         Vid pennan Gert Lennartsson

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *