Betalningsplan

En del av er har ställt frågor på mail kring betalningar och som det är så måste vi ju finansiera det vi håller på med. Vår avsikt är att ta in 5000 kr var tredje månad från medlemmarna med början 1 juli 2017. Faktura nummer två således 1 oktober 2017, Faktura nummer tre kommer sedan 1 januari 2018 och nummer fyra 1 april 2018. Om vi behöver ytterligare pengar så kanske det går ut ytterligare en post om 5000 kr, annars så tillkommer det enbart en anslutningsavgift som förmodligen erläggs i samband med inkoppling. Vi har ansett att det blir mindre betungande för medlemmarna genom att ta in finansieringen i några mindre poster än att ta ut alltihop på en gång, vilket hade varit enklare för oss.

I övrigt försöker vi förmodligen lånefinansiera resterande del av byggnationen tills vi är klara och kan redovisa till jordbruksverket.

Du bör tänka på att vad som du har fått ut med fakturan är en värdehandling. Ett förlagsandelsbevis. I praktiken är det ett skuldebrev som motsvarar en andel med ett värde om 5000 kr i föreningens egna kapital. I princip skulle man kunna likna det vid en aktie. Glöm inte det för du är nu andelsägare i föreningen.

Styrelsen

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *