Tätort – landsbygd igen

Hej

I början av augusti presenterade vi på hemsidan ett brev som ordförande Rune skrivit till Monica Ek-Remmerth där vi påtalade de problem som vi ställs inför vad gäller att tätorten har erbjudits en lägre kostnad för fiber från andra aktörer medan landsbygden inte kan åtnjuta detta.

Monica Ek-Remmerth har nu svarat och av hennes svar kan man utläsa följande:

De projekt där både tätort och landsbygd ingår kan vi generellt meddela att de gör en budget för hela området och delar kostnader solidariskt oavsett var medlemmarna bor. Men, i ansökan om stöd och i ansökningar om utbetalningar och i bokföringen måste de stödberättigade kostnaderna redovisas separat.

Vad hon menar med ovanstående rader är att fiberföreningar generellt inte har separata avgifter för tätort/landsbygd utan är man medlem i samma föreningen delar man solidariskt kostnaderna. Dock måste man i bokföringen särredovisa kostnaderna så att de som åtnjuter bidrag redovisas för sig. Föreningens målsättning har från början varit att bidragen solidariskt ska räknas in i alla medlemmars avgift och att alla ska betala samma avgift.

Vidare skriver hon:

Det går inte att komma igen och söka stöd för de som ansluter i efterhand. 

…och det betyder att ni som vill ansluta er nu i samband med grävning betalar samma belopp som övriga medan ni som vill ansluta er när grävningen är förbi er fastighet kommer att få betala extrakostnader för grävning, blåsning, svetsning och administrativa kostnader.

Njut av sensommarsolen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *