Bredbandstelefoni →Hemtelefoni via Mobilnätet

Telia förändrar tjänsten bredbandstelefoni och lanserar nu tjänsten Hemtelefoni via Mobilnätet. Alla samtal till fasta och mobila nummer inom Sverige ingår. Nummerpresentation och mobilsvar ingår också, helt kostnadsfritt.

Nedanstående information har vi fått från Telia support.

De första kunderna och som berörs är de som har bredbandstelefoni via adapter, även kallat ATA eller Tilgin. Denna version av bredbandstelefoni-tjänsten är först ut att migreras över till Hemtelefoni via Mobilnätet, och tjänsten upphör att fungera 31 oktober 2023. Information till berörda kunder (ett fåtal i detta första skede) har gått under v 34 och under oktober månad kommer de att automatiskt att få ett sim-kort. Man har fram till 31 december 2023 på sig att stoppa in och aktivera sim-kortet i telefonen för att det ska fungera och man behåller samma telefonnummer.

Resterande kunder som har sin bredbanstelefoni kopplad direkt via sin router kommer inte vara berörda av denna förändring förrän första kvartalet 2024.


Det ingår ingen telefon utan man behöver införskaffa en mobiltelefon själv, men Telia rekommenderar Doro 7001H som man kan köpa från dem för 1395 kr, eller delbetala från 39 kr/mån.

På telias sida kan du läsa om Hemtelefoni via Mobilnätet – https://www.telia.se/privat/bredband/hemtelefoni/hemtelefoni-via-mobilnatet-kostnadsfritt


Om du har funderingar kring migreringen ska du kontakta Telia på 020-20 20 70

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *