Regional bredbandskonferens

Gothia Fasad [5]

Den 13 september anordnas en regional bredbandskonferens i Göteborg. Rune och Ingvar kommer att vara med och vi ser med spänning fram emot att få höra vad som kommer fram vid denna.

Så här går att läsa på regionens hemsida angående konferensen:

Många fiberföreningar har bildats de senaste åren och det finns ett hundratal i fortsatt kö för att söka stöd för fiberutbyggnad. Det krävs väldigt mycket av föreningarna och frågorna är många. Det nya regelverket är dock klarare och tydligare och många har erfarenheter som kan underlätta fortsättningen. Många föreningar är också klara som fick stöd i den tidigare programperiod och som nu vill utveckla sitt ägande på olika sätt. Därför vill vi samla alla vid ett tillfälle för att underlätta för alla.

Dagen inleds med en gemensam information. Därefter är dagen indelad i tre olika spår, som är anpassade efter de olika skeden som fiberföreningarna går igenom. På detta sätt kan så många som möjligt få nytta av konferensen, oavsett hur långt man har kommit i sitt arbete.

En beskrivning av de olika spåren följer nedan. I din anmälan väljer du i vilket spår du önskar delta.

Spår 1: Inspiration
Leverantörer berättar om nya tjänster. Vad kan man förvänta sig att projektet ska leda till? Hur går man tillväga rent praktiskt? Hur organiserar man en ekonomisk förening?

Spår 2: Information
Vilka stödfunktioner finns? Var finns webbsidor med information? Hur gör man upphandlingar? Vilka mallar finns? Vilka avtal behövs och hur ser de ut? Samråd med Länsstyrelsen, oberoende besiktningshjälp mm.

Spår 3: Implementation
Hur gör man sin slutredovisning? Hur ska man dokumentera? Vilka organisationer och bolag bör man samarbeta med? Hur bildar man paraplyföreningar? Vad innebär det att hyra ut sin fiber? Avtals- och prispaket,

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *